32050554
Kit curatare filtru de particule Rosnol DPF Cleaning Kit 3in1

Kit curatare filtru de particule Rosnol DPF Cleaning Kit 3in1

279,65RON
Fără TVA: 235,00RON
Producător: Rosnol
Model: 1200
Disponibilitate: În stoc
Vizualizat 2618 ori

Kitul  de  curățare  pentru  filtru  de  particule  DPF  a  fost  dezvoltată  pentru  curățarea  filtrelor  de  particule înfundate și prevenirea acumulării repetate a funinginelor în filtru. Este un produs eficient și rapid pentru curățarea directă și ușoară a filtrelor fără a fi nevoie de dezasamblare și fără costul ridicat  de  înlocuire  a  filtrului.  În  același  timp  va  preveni  acumularea  de  noi  funingine  și  va  menține performanțele motorului în interval optime.

Procesul de curățare cu ajutorul DPF Cleaning kit este alcătuit din două etape. O curățare amplă și o spălare. Pasul al treilea constă într-un catalizator de combustibil preventiv,   care contribuie la o regenerare mai rapidă și mai completă în timpul folosirii viitoare.

 

Pachetul conține următoarele produse:

1.     DPF Cleaner 500ml – soluție de curățat

2.     DPF Flush 2000ml – soluție de spălat

3.     DPF Regeneration Aid 250ml – soluție  pentru regenerare filtru

Pasul 1

DPF Cleaner 500ml (Step 1) este un agent de curățat foarte eficient, care dizolvă funingina și cenușa depusă in filtrele de particule diesel (DPF, FAP) asigurând o regenerare completă a filtrului.

A se folosi cu pistolul cu presiune DPF Cleaning Gun.

1.     Lăsați motorul să ajungă la temperatură normală de funcționare și opriți-l.

Umpleți rezervorul pistolului cu presiune DPF Cleaning Gun cu soluția DPF Cleaner și conectați-l la un compresor de aer.

2.     Pistolul vine cu două conexiuni. O conexiune direct și una cu duză conică. Atunci când locașul unui senzor din filtru permite o pulverizare directă în filtru, se poate folosi conexiunea directă.

3.     Alternativ se poate folosi conexiunea cu duză conică. Această duză trebuie conectată la furtunul senzorului de presiune față. La mașinile sedan aceasta se află de obicei în compartimentul motorului. La mașinile MPV sau SUV acest senzor se află mai aproape de filtrul DPF. În cele mai multe cazuri folosirea duzei conice este opțiunea de acces cea mai ușoară, oferind rezultate bune cu minim efort.

4.     Pulverizați soluția în filtru timp de 1 minut și așteptați să acționeze timp de 5 minute. Repetați acest pas până se termină soluția de curățat.

5.     Porniți motorul și lăsați să meargă 2-3 minute, la turații variabile între 1500-2500 RPM. Notă: Spumă poate să iasă prin eșapament. Asigurați-vă că un colector este plasat sub eșapament.

 

Atenție: În caz de contact cu pielea poate cauza arsuri. În caz de contact cu ochii, se spală cu apă abundentă și se consultă medicul.  

Pasul 2

DPF Flush 2000ml (Step 2) se folosește după soluția de curățat DPF Cleaner. Soluția de spălat DPF Flush spală funingina dizolvată din filtru, asigurând o regenerare completă.

A se folosi cu pistolul cu presiune DPF Cleaning Gun.

1.     Umpleți rezervorul pistolului cu presiune cu soluția DPF Flush și conectați-l la compresorul de aer.

2.     Folosirea duzei conice conectată la furtunul senzorului de presiune față, este metoda cea mai rapidă la acest pas.

3.     Porniți motorul și pulverizați în filtru toată cantitatea din soluția de spălat, cu motorul funcționând la 2000 RPM. Rezervorul pistolului este de 1 litru, deci trebuie reumplut la acest pas. Notă: Spumă poate să iasă prin eșapament. Asigurați-vă că un colector este plasat sub eșapament.

4.     După spălare trebuie uscat furtunul senzorului, pentru a preveni citirea incorecta a datelor de calculator.

5.     Reconectați senzorul demontat și mergeți cu mașina aprox. 20 min, de preferat la o viteză constantă la turații ridicate (3000-4000 RPM), pentru a iniția un ciclu de regenerare. Alternativ puteți începe un ciclu de regenerare prin computerul de bord.

 

Pasul 3

Adaugați un flacon din Rosnol DPF Regeneration Aid 250 ml în rezervorul de combustibil. Asigurați-vă că rezervorul conține cel puțin 25 litri de motorină.

Preveniți problemele cauzate de filtrul DPF, folosind aditivul Rosnol DPF Regeneration Aid în mod regulat.

Spune-ţi opinia

Atenție: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun